Water, we kunnen niet zonder. Hydraulic engineering is de Engelse vertaling van de Nederlandse term ‘waterbouwkunde’. Naast wegenbouwkunde is het een onderdeel binnen civiele techniek. Lees op deze pagina meer over de werkzaamheden van een hydraulic engineer en bijbehorende vacatures.

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat is een hydraulic engineer?

  Een hydraulic engineer noemen we ook wel een waterbouwkundige. Waar een structural engineer (wegenbouwkundige) zich bezig houdt met het ontwerpen en bouwen van gebouwen en wegen, houdt een waterbouwkundige zich bezig met het transporteren van vloeistoffen. Voorbeelden hiervan zijn de aanleg van rioleringen, ontwerpen van kanalen, dijken en stuwen.

  Naast het ontwerpen en laten ontwikkelen van deze waterwerken, is het ook belangrijk dat een waterbouwkundige rekening met verschillende, externe factoren. Denk aan extreme situaties zoals overstromingen of onderhoud door middel van gebruiksslijtage.

  Organisaties waar een hydraulic engineer werkt

  Net als structural engineers, werken hydraulic engineers vaak ook voor voor ingenieursbureaus, onderzoeksinstellingen en constructiebedrijven. Daarnaast zie je ook regelmatig functies hiervan terugkomen in de off-shore industrie.

  Wij zijn actief binnen de off-shore industrie en op onze vacaturesite vind je hiervoor verschillende vacatures. Ben je een waterbouwkundige, maar staat er geen vacature tussen? Geen nood! Binnen andere branches zijn we ook actief.

  Zoek je een baan binnen de zonne-of windenergie, off-shore of maintenance industrie? Bekijk dan onze vacaturesite.

  Bekijk alle vacatures
  hydraulic engineering

  Omdat wij al meer dan 25 jaar meelopen in de technische branche, weten we precies naar wie we zoeken. Kies je ervoor om via Tasman je volgende uitdaging te zoeken, dan kies je voor de volgende garanties:

  • Focus op jouw talenten talenten van kandidaat
  • Persoonlijk contact
  • Snelle terugkoppeling
  • Direct weten waar je aantoe bent
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Geen vluchtige plaatsing, maar lange-termijnrelatie

  Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem dan contact op met ons en we zoeken samen naar een geschikte match.

  Zoek je een waterbouwkundige voor jouw organisatie?

  Zoekt jouw organisatie een specialist binnen de techniek? Naast waterbouwkundigen hebben wij ook andere, technische talenten die voor jou aan de slag kunnen gaan. We kunnen hierbij het hele proces uit handen nemen: van afnemen van assessments onder sollicitanten tot het verzorgen van de payroll binnen jouw organisatie.

  Benieuwd hoe wij jouw investering in meer personeel kunnen terugverdienen? Neem vrijblijvend contact op met ons.

  Neem contact op