Windmolens en auto’s vallen nu niet bepaald binnen dezelfde tak van sport. Zoek je naar een vacature automonteur? Kijk dan ook eens verder: je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de windsector. Zowel een auto als een windturbine heeft onderhoud nodig en hierin zijn de mechanische processen grotendeels hetzelfde.. Het grote verschil? Je werkplek. Als automonteur werk je veilig met beide benen op de grond. Werk je als windturbine monteur? Dan werk je op ongekende hoogtes.

Bekijk alle windvacatures

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat doe je als windturbine monteur?

  Waarschijnlijk ben je als automonteur gewend om zowel mechanische- als elektrische problemen op te sporen en op te lossen. Storingen opsporen en verhelpen is waar je je het liefst mee bezig houdt. Als windturbine monteur gebruik je dezelfde kennis als in de garage, maar breid je dit verder uit om ervoor te zorgen dat de windturbines als een geoliede machine lopen en het maximale aan energie opleveren. 

  Het is even wennen, maar vervelen zal het nooit: na zeven minuten met de lift en vijftien meter klimmen sta je bovenop een 100 meter hoge windturbine. Op zoek naar een alternatief op een automonteur vacature? Dan ben jij de ‘lucky bastard’ die iedere dag mag genieten van een prachtig uitzicht. Iets waar anderen weinig over kunnen vertellen op een kringverjaardag.

  De werkzaamheden van een automonteur in de offshore branche

  Allereerst zijn we op zoek naar echte avonturiers: je moet niet bang ingesteld zijn en op hoogte willen werken. Maar wat houden jouw taken nog meer in wanneer je de vacature autotechniek vervuld? Dit zijn jouw taken: 

  • Het onderhouden van de windmolen; 
  • Het vervangen van elektrotechnische onderdelen; 
  • Het oplossen van storingen; 
  • Het aansluiten van kabels in de schakelkasten; 
  • Het plaatsen van test- en registratieapparatuur; 
  • Het analyseren van testresultaten. 

  Alles waar het hart van een automonteur harder van gaat kloppen: mechaniek, hydrauliek en elektrotechniek binnen één functie.

  Van auto- naar windmolenmonteur

  Wil jij meewerken aan de energietransitie en de wereld van morgen? Via Tasman Professionals kun je jouw skills op het gebied van auto’s inzetten voor de opbouw en het onderhoud van bijvoorbeeld windturbines. Ben jij gek op avontuur, wil je iedere week met nieuwe verhalen thuiskomen en draai je je hand er niet voor om, om op grote hoogte te werken? Een greep uit de vacatures voor jou als automonteur:

  • Mechanic operator 
  • Offshore E&I technician 
  • Offshore service technician 
  • Electrotechneut
  • Monteur werktuigbouw

  Benieuwd naar werken op zee en je technische vaardigheden op een andere manier inzetten? Bekijk alle vacatures op onze website werkenaanenergie.nl of neem direct contact op.

  Zoek je voor jouw organisatie automonteurs die de overstap willen maken?

  Heb jij nog niet de juiste technische professional voor jouw openstaande functie gevonden? Wij van Tasman Professionals helpen je graag verder. Al meer dan 25 jaar zijn we actief als wervings- selectie- en arbeidsbemiddelingsbureau in de technische sector, waarbij we streven naar het vinden van de perfecte match tussen werkgever en werknemer. 

  Ook nemen we je graag werk uit handen door te werken met Payroll partners, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma zodat jouw nieuwe werknemer dé kickstart krijgt die hij of zij verdient. 

  Kies je voor offshore jobs via Tasman Professionals, dan kies je voor:

  ✅Een langetermijnrelatie voor opdrachtgever én kandidaat
  ✅Een professionele werkwijze met transparant proces
  ✅Matching op basis van voorkeuren, certificaten én competenties
  ✅Vooraf duidelijkheid en een directe aanpak

  Neem contact op voor meer informatie