Er zijn verschillende soorten operators. Zo is er meestal sprake van een procesoperator, technisch operator of machine-operator. De overkoepelende taken van een operator zijn dan ook het waarborgen van de kwaliteit van producten en diensten, het afstellen van de apparatuur en machines en het bijbehorende onderhoud hiervan.

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat doet een operator?

  Een operator kan zijn vak uitvoeren in verschillende branches. Hierdoor kan het takenpakket van de ene operator verschillen met dat van zijn collega-operator. Over het algemeen voert een operator een aantal standaard, technische taken uit. Denk hierbij aan:

  • Het beheren, bewaken en bijsturen van het productieproces;
  • Het bedienen, instellen, afstellen en ombouwen van een procesinstallatie;
  • Het uitvoeren van kwaliteits- en procescontroles;
  • Het aansturen van productiemedewerkers;
  • Het opsporen en oplossen van (kleine) technische storingen;
  • Het ondersteunen van de technische diensten.

  De procesoperator

  Als procesoperator ben jij geheel verantwoordelijk voor het onder controle houden van het productieproces. Naast de controles voer je ook klein onderhoud en reparaties uit.

  De technisch operator

  Mis jij bij je huidige baan de aansluiting met techniek? Wellicht dat een baan als technisch operator naadloos bij jou aansluit. Zo beheers je thermovorm lijnen en de vormtechnieken. Je lost storingen op en zorgt ervoor dat het productieproces als een geoliede machine loopt. Hierbij waarborg je de kwanti- en kwaliteit van de eindproductie.

  De machine operator

  Als machine operator ben je vaak werkzaam in een productieomgeving. In deze industriële omgeving worden vaak producten en halffabricaten bewerkt. Terwijl alle processen van omzetting van grondstof naar eindproduct lopen, bedien je als machine operator vaak meerdere machines. Je draagt niet alleen de verantwoordelijkheid voor het bedienen maar ook waarborg je de kwaliteit van de machines. Door ze in- en af te stellen, te controleren en om te bouwen.

  Bekijk alle vacatures
  vacature Process-operator-tasman

  Waar is een operator werkzaam?

  Als operator ben je voornamelijk te vinden op de werkvloer van productiebedrijven. Ook deze productiebedrijven zijn te vinden in verschillende branches. Denk aan de wind-, waterzuiverings-, offshore– of pharmaceutische branche.

  Bekijk alle operator vacatures

  Aan de slag als operator

  De vraag naar technische banen neemt verder toe. Deze kansrijke markt heeft alle technische, baanzoekende professionals veel te bieden, aangezien onze opdrachtgevers altijd op zoek zijn naar nieuw talent.

  Wil jij graag een steentje bijdragen aan een beter milieu? Bij Tasman Professionals vind je functies binnen verschillende branches, vaak gefocust op verduurzaming. Niet voor niets zijn wij gespecialiseerd in renewables recruitment.

  Wil jij meewerken aan de toekomst van morgen en je steentje bijdragen in de energietransitie? Bekijk dan snel onze verschillende vacatures.

  Daarom kies je voor een carrière als operator bij Tasman Professionals:

  • Onze werkwijze is gericht op het bouwen en onderhouden van langetermijnrelaties;
  • Er wordt gematched op persoonlijkheid én competenties;
  • Als kandidaat mag je de juiste voorbereiding verwachten, zodat je klaar wordt gestoomd voor je volgende baan als operator.

  Heb jij jouw droombaan nog niet kunnen vinden op onze vacaturesite? Neem contact op en wij kijken samen naar de beste match voor jou.

  Zoek jij een operator voor jouw organisatie?

  Tasman Professionals staat in de startblokken om de juiste kandidaat voor jouw organisatie te vinden. Een lastige klus, zeker in deze markt waarbij talent schaars is. Door ons portfolio aan technisch talent, lange ervaring binnen de technische arbeidsbemiddeling en grote netwerk kijken we samen met jou naar de mogelijkheden.

  Ben je op zoek naar kandidaten op basis van uitzendbasis of voor een bepaalde tijd? Ook dan helpen je we graag verder. We werken samen met een payroll-partner en helpen je graag met vraagstukken op het gebied van detachering. Ook bieden we trainingen en assessments op maat aan, om jouw toekomstige medewerker een vliegende start te laten maken. Samen zorgen we ervoor dat jouw volgende medewerker een vliegende start maakt.

  Wil je meer uitleg over wat Tasman Professionals jou als opdrachtgever kan bieden? Lees het hier of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

  Neem contact op