Twee tot vier weken thuis, twee tot vier weken op een booreiland. Werkdagen van twaalf uur achtereenvolgend, afgewisseld met twaalf uur ontspanning. Werken op een booreiland is topsport: wind, extreem koude of warme dagen en regenval kunnen het werk een stuk zwaarder maken. Weinig privacy en het werk is hard en vaak vies. Offshore is niet voor watjes. Durf jij het aan?

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Werken op een booreiland: wat houdt dat in?

  Wanneer je gaat werken op een booreiland, is het belangrijk dat je in goede lichamelijke conditie verkeer. Daarnaast heb je weinig privacy waardoor dit mentaal veel van je vraagt. Een booreiland ligt vaak midden op zee en hier wordt geboord naar aardolie of aardgas voor de productie van fossiele brandstoffen zoals benzine of diesel. Je bent letterlijk ver verwijderd van de bewoonde wereld. Medewerkers worden meestal per helikopter naar het platform gebracht. Als medewerker op een booreiland ben je gemiddeld twee tot vier weken van huis, om vervolgens twee tot vier weken thuis te zijn.

  De verschillende functies op een booreiland

  Van roughneck tot kok: er zijn tal van functies op een booreiland. Omdat er veel medewerkers aanwezig zijn, worden er ook andere functies bekleed dan alleen de technische functies. Bij Tasman Professionals verzorgen we alleen recruitment voor technische offshore functies:

  Functie

  Wat houdt de functie in?

  Engineer Verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de machines
  Offshore Installation manager Verantwoordelijk voor alle werkzaamheden op het productieplatform: o.a. hoeveel gas of olie er opgeboord moet worden.
  Knuckle Boom Crane Operator Bedient kranen waarmee gas en olie geboord kunnen worden.
  Rig Mechanic / Electrician Verantwoordelijk voor alle machines die op het productieplatform staan
  Roughneck Medewerker die breed ingezet kan worden. Is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het aanleveren van werkmaterialen en het aankoppelen van boorpijpen. Ook het schoonhouden van het platform kan onderdeel zijn van de werkzaamheden.
  Bekijk alle offshore vacatures
  werken op een booreiland

  Welke faciliteiten zijn er aanwezig op een booreiland?

  Hard werken is aan de orde van de dag wanneer je werkt op een booreiland. Om optimaal te presteren, is tussentijdse rust daarom belangrijk. In de twaalf uur dat je vrij bent is het belangrijk om optimaal te ontspannen en slapen. Omdat het booreiland je tweede huis is, wordt hiermee rekening gehouden. Afhankelijk van de grootte van het booreiland zijn de faciliteiten heel verschillend. Sommige booreilanden zijn luxer dan een cruiseschip en zijn voorzien van een gym en bijvoorbeeld bioscoop.

  Waarom werken op een booreiland?

  Work hard, play hard. Deze quote is zeker van toepassing voor medewerkers van een booreiland. Werk je op zo’n platform, dan moet je sterk in je schoenen staan. Hard werken, niet bang om vies te worden, eenzaamheid, weinig privacy en lange werkdagen zijn aan de orde van de dag. Daar tegenover staat dat je goed wordt beloond. Zonder opleiding kan je vaak terecht voor een prima basisloon en vanuit daar doorgroeien. Complexere functies zoals Engineer en Installation manager geven je een grote financiële vrijheid. Wanneer je niet op het productieplatform bent, heb je complete vrijheid. Werken op een booreiland is alles of niets. Heb jij interesse om offshore te gaan werken? Neem dan contact op.

  Neem contact op