Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Zowel op het land als in de zee worden er meer windparken gebouwd dan ooit tevoren. Hoe meer windparken er komen, hoe meer monteurs er nodig zijn om dit te kunnen onderhouden. Maar hoe vaak heeft een windmolen onderhoud nodig? Hoe ziet windmolen onderhoud eruit en welke vacatures levert dit op?

  Solliciteer direct op een windmolen onderhoudsfunctie

  Het op de juiste manier onderhouden van de windmolens is van groot belang. De windmolens werken namelijk 24 uur per dag. Een windmolen die goed wordt onderhouden kan tot wel 20 jaar groene energie opleveren. Daarom krijgt iedere windmolen één keer per jaar een grote onderhoudsbeurt waarin ze ook gekeurd worden. Een soort APK voor windmolens. En wanneer dan alles volgens schema verloopt, zijn de onderhoudsmonteurs hier gemiddeld vier dagen zoet mee.

  Tijdens deze controle is een monteur logischerwijs niet alleen bezig met het controleren van de windmolens, maar wordt eventuele schade die ontstaat door  bijvoorbeeld bliksem of andere extreme weersomstandigheden gerepareerd, wordt de coating vastgemaakt die door het jaar heen losraakt of wordt fabrieksschade verholpen.

  windmolen onderhoud

  Toename in vraag naar technische professionals

  Nu er meer windturbines uit de grond schieten, is de vraag naar windmolen onderhoud groter dan ooit tevoren.

  Bij de bouw van deze windmolenparken komen verschillende fasen aan bod. Van ontwikkeling tot oplevering. Vooral in de laatste fase zijn technische professionals onmisbaar. Zo heeft de opdrachtgever hulp nodig bij de installatie, de inbedrijfstelling, controle en het onderhoud van de windturbines.

  Vacatures in de windenergie

  Door de aanleg van alleen al vijf nieuwe windparken op zee neemt de werkgelegenheid op het gebied van windmolen onderhoud enorm toe. Ben jij niet bang de onstuimige zee te trotseren, in de hoogte te werken en houd jij van een écht avontuur? Dan ben je aan het goede adres. Maar welke functie staat jou nu écht op het lijf geschreven?

  Als Elektrotechnisch Service Monteur houd jij je bezig met het onderhoud en de reparatiewerkzaamheden van de windmolen. Je vervangt en stelt de elektrotechnische onderdelen van de windmolen af en biedt ondersteuning aan de mechanische monteur. Daarnaast voer je de controles uit en ben jij er als de kippen bij wanneer het gaat om het zoeken en oplossen van storingen. Tot slot ontferm jij je over de aansluiting van kabels aan de schakelkasten en het analyseren van de testresultaten.

  Of ga als Mechanisch Servicemonteur aan de slag. Jij voert het onderhoud aan de windturbine uit door middel van meet- en handgereedschap. Mechanische en hydraulische onderdelen vervangen kan jij als geen ander. Ook ben je de rechterhand van de elektromonteur, controleer jij de gehele installatie op bedrijfszekerheid en veiligheid en ga je op zoek naar de oorzaak van storingen die betrekking hebben tot de hydraulische en mechanische systemen.

  Specialiseer jij je liever? Als Rotorblad monteur pleeg je preventief windmolen onderhoud aan de rotorbladen. Je verhelpt de defecten door middel van het schuren, plamuren, schilderen en lamineren. Daarnaast heb je veelal te maken het het werkplatform. Je installeert en transporteert het werkplatform, controleert het vooraf en daarbij ook het bijbehorend materiaal en zoekt vanuit het werkplatform naar defecten in de bladen. Met behulp van de fabriekstekeningen zoek jij de juiste reparatiemethode en schrijf jij rapportages over schade, gebreken en gedane reparaties.

  Zie jij jezelf al werken als elektronisch-, mechanisch of rotorblad (service)monteur of ben je benieuwd welke vacatures er nog meer open staan? Bekijk dan alle openstaande functies op onze vacaturesite werkenaanenergie.nl.

  Bekijk alle wind vacatures