Het aanbod in technische banen groeit

De vooruitzichten voor vakmensen binnen de technische branche zijn positief: de vraag naar technisch geschoolde werknemers stijgt enorm. De economie trekt aan, waardoor de afgelopen twee jaar tijd een groei in vacatures heeft plaatsgevonden van 28%. Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging binnen de technische branche? Van technisch projectleider tot werktuigbouwkundige. Lees op deze pagina alles over het aanbod aan technische banen.

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Technische banen binnen verschillende sectoren

  Binnen de maintenance-, offshore– en windsector werk jij samen in een team met specialisten aan duurzame energietransitie.

  Welke technische functies zijn er?

  Maintenance sector

  In de maintenance sector zorg jij ervoor dat alles op rolletjes blijft lopen. Maar welke technische banen vind je binnen de maintenance sector?

  Werkvoorbereider

  Ben jij nauwkeurig, servicegericht en werk je veilig? Dan is de functie werkvoorbereider misschien iets voor jou. In de maintenance sector sta je jouw collega’s bij vanuit verschillende plaatsen. Zo houd je je bezig met de voorbereidingen voor het onderhoud en ben jij er als de kippen bij wanneer er een storing plaatsvindt in bijvoorbeeld de regelapparatuur of elektromotoren.

  Ook voor tekeningen en documentaties kunnen je uitvoerende collega’s bij jou terecht. Daarbij ben je verantwoordelijk voor de voortgang en planning van werkzaamheden, signaleer je eventuele veranderingen en onderneem je gelijk actie. Tot slot blijf je niet alleen op het land: bij een bezoek aan je collega’s ben je ook vaak op zee te bekennen.

  Ben jij de werkvoorbereider die onze opdrachtgevers zoeken? Twijfel niet en solliciteer via onze website.

  Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier!

  Servicemonteur

  Werk jij accuraat, gestructureerd en veilig? Kunnen jouw collega’s vlot en correct met je communiceren én kun jij zowel in teamverband- als zelfstandig te werk gaan? Dan is de functie servicemonteur je op het lijf geschreven.

  Jij bent namelijk degene die het onderhoud uitvoert en storingen oplost. Zo zorg jij ervoor dat alle gebouwinstallaties aan hun wettelijke eisen voldoen. Dit werk voer je samen met je collega’s of zelfstandig uit. Naast je werkzaamheden werk je ook met maintenance management software. In deze systemen rapporteer je het onderhoud en de eventuele storingen.

  Ben jij de servicemonteur die onze opdrachtgevers zoeken? Twijfel niet en solliciteer via onze website.

  Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier!
  technische banen

  Offshore technische banen

  Wil jij je graag verder ontwikkelen in de offshore sector? Bekijk de verschillende functies waarbij je de uitdaging op zee aan gaat.

  Operator E&I Technician

  Kun jij de DSC-Industriële proces control systemen dromen? Ben je veiligheidsbewust en kan je presteren onder druk? Dan zou het goed kunnen zijn dat je binnenkort een functie als Operator E&I Technician vervuld.

  Als Operator E&I Technician houdt je van afwisseling. Zo voer je twee weken lang werkzaamheden uit vanuit de controlekamer en voor je het weet voer je uitvoerende taken uit midden op zee.Binnen deze functie heb je naast de zorg en onderhoud over het productieproces en de platformen ook onderhoudswerkzaamheden aan verschillende installaties en los je storingen op. Hierdoor is het van belang dat je een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt en veilig te werk gaat.

  Ben jij de Operator E&I Technician die onze opdrachtgevers zoeken? Solliciteer dan direct via onze website.

  Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier!

  Werken met windenergie

  Terwijl je jezelf vaktechnisch verder ontwikkeld, nieuwe collega’s leert kennen en samen werkt aan duurzame energietransitie, bevinden je je op ongekende hoogtes en niets is je te gek. Bekijk welke functies je in deze sector vindt:

  Elektrotechnisch Service Monteur

  Als Elektrotechnisch Service Monteur voorzie je samen met een team van enthousiaste, gedreven en ervaren monteurs de windturbines door het hele land van installatie, onderhoud en reparaties.

  Een Elektrotechnisch Service Monteur houdt zich voornamelijk bezig met de onderhoud en reparatiewerkzaamheden en weet alles af van het vervangen en afstellen van elektrotechnische onderdelen. Om te kijken of alles op de juiste wijze geïnstalleerd is voert hij hierna ook controles uit.

  Zelfs na de controles kan er soms sprake zijn van een storing. Deze worden opgelost met behulp van de vastgelegde protocollen om vervolgens na een dag hard werken, met een voldaan gevoel thuis te komen.

  Ben jij de servicemonteur die onze opdrachtgevers zoeken? Twijfel niet en solliciteer direct.

  Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier!

  Inbedrijfsteller Windturbines

  Als Inbedrijfsteller van windturbines ben je geïnteresseerd in technologische ontwikkelingen, analytisch sterk en werk je oplossingsgericht.

  Je werkt nauw samen met een installatie coördinator, waarmee je controleert of alle onderdelen, tekeningen en gereedschap aanwezig is. Ook controleer je kabels om deze vervolgens aan te sluiten, zoek je storingen op en los je deze op. Daarbij test en kalibreer je omvormers, draaivelden, safeguarding en controleapparatuur. Tegen het einde van je werkdag analyseer je de uitslagen van de test en lokaliseer je hiermee de problemen om deze te verwerken in de administratie.

  Zie jij jezelf al werken als inbedrijfsteller? Twijfel niet en solliciteer direct via onze website.

  Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier!

  Zonne-energie technische vacatures

  Je bent niet alleen het zonnetje in huis, maar wil ook bijdragen aan het opwekken van zonne-energie. Dat kan, door te werken in de zonne-sector. Hieronder lichten we één van de vele functies in de zonnesector uit.

  Installatie en Servicemonteur Zonnepanelen

  Als Installatie en Servicemonteur van zonnepanelen bevind je je vaak op verschillende hoogtes. Zo ga je de daken op van huizen, maar ook van flatgebouwen of appartementencomplexen. Niet gevreesd:onze opdrachtgevers laten je alleen het dak op gaan volgens de hoogste veiligheidsnormen, met de beste gereedschap.

  Eenmaal op het dak bevestig je het montagesysteem en monteer je de panelen op het bevestigingssysteem. Daarbij sluit je de kabels aan op de omvormer die je bij de klant in de woning plaatsen zal. Vervolgens maak je een extra groep aan in de meterkast, waar het systeem wordt aangesloten. Tot slot vul je de documenten in die bij het aanmelden van het systeem horen. Tijd om naar huis te gaan en uit te kijken naar een nieuwe werkdag.

  Onze opdrachtgevers verwachten dat een Installatie en Servicemonteur zelfstandig is en zich proactief opstelt. Daarbij vinden zij kwaliteit van werk, netheid en veiligheid zaken die hun monteurs hoog in het vaandel moeten hebben staan.

  Wordt jij de nieuwe installatie- en servicemonteur van onze opdrachtgevers? Twijfel niet en solliciteer direct via onze website.

  Benieuwd naar de openstaande vacatures? Klik hier!

  Je volgende technische baan vinden via Tasman Professionals?

  Je komt net uit de schoolbanken of vindt juist dat het tijd wordt voor een nieuwe baan. Als wervingsbureau in de technische branche helpt Tasman Professionals je graag verder.

  Wij zijn van mening dat het talent en passie van onze kandidaten binnen welke functie dan ook, tot hun recht moeten komen. Daarom zetten wij alles op alles om jou met de juiste opdrachtgever te matchen, zodat beide partijen een duurzame samenwerking tegemoet gaan.

  Het beste uit jezelf halen middels persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom kun je trainingen en/of goede begeleiding van onze opdrachtgevers verwachten.

  Ben jij klaar voor een nieuwe uitdaging? Bekijk dan snel onze openstaande vacatures.

  Technische functies om te vervullen

  Technische functies zijn er om vervuld te worden. Daar helpen wij als wervings-, selectie- en arbeidsbemiddelingsbureau in de technische branche je graag mee. Persoonlijke ontwikkeling van de professional staat ons hoog in het vaandel. Daarbij kijken we naar het talent, de passie en wensen van de kandidaat. Met deze informatie gaan we op zoek naar de juiste kandidaat, waarbij een duurzame samenwerking voorop staat.

  Door meer dan 25 jaar actief te zijn als technische arbeidsbemiddelaar hebben we een groot netwerk onder onze hoede. Mede hierdoor weten we snel en op de juiste manier een kandidaat voor jouw organisatie te werven.

  Wil je kandidaten aannemen op uitzendbasis of voor een bepaalde tijd? Om je als opdrachtgever te ondersteunen werkt Tasman Professionals met Payroll systemen. De Payroll systemen zijn NEN-gecertificeerd met G-rekening, een eigen arbodienst en een in-house training en opleidingsprogramma. Zo kan jouw nieuwe medewerker op de juiste manier van start gaan.

  Tot slot kunnen we op aanvraag assessments afnemen in overleg met de betreffende kandidaten. Zo krijgt je als opdrachtgever niet alleen inzicht in de persoonlijkheid en de vaardigheden van de kandidaat. Ook wordt duidelijk of de kandidaat daadwerkelijk binnen het team past.

  Wanneer het assessment is afgenomen ontvang je als opdrachtgever een duidelijke rapportage met een concreet advies.