Kom je net uit de schoolbanken of ben je juist op zoek naar een nieuwe uitdaging, heb je een linker- en rechterhand en weet jij alles over techniek? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres. Voor de technicus die klaar is voor een nieuwe stap hebben we namelijk verschillende vacatures in techniek openstaan. 

Binnen de technische branche zijn er veel verschillende mogelijkheden. Ga de hoogte in en werk als monteur op een windmolenpark of hou zelf de touwtjes in handen en blijf met beide voeten op de grond staan als projectleider. Waar jouw interesse ook naar uitgaat: de variatie is eindeloos. Bekijk onze technische vacatures en solliciteer direct.

Bekijk hier alle vacatures in techniek

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Welke vacatures in techniek zijn er?

  Als technische professional kun je in vrijwel iedere branche aan de slag. Of je nu liever op zee werkt of op het land: in iedere branche zijn er wel vacatures in de techniek. Daarom lichten we enkele branches voor je uit. 

  Offshore vacatures

  Te land, te zee of in de lucht: als technische professional in de offshore branche kun je terecht op alle drie de plekken. Als technische professional in de offshore branche bevind je je namelijk op één van de vele windparken of boorplatformen op zee. Zo kan het voor jou de normaalste zaak van de wereld worden dat je iedere dag met de helikopter naar je werkplek gebracht wordt. Hier ga je werken aan het bouwen, het controleren en het onderhouden van de boorplatformen en windparken. 

  Werken in een windpark op zee 

  Maar wat is nu de reden dat deze windparken zich op zee bevinden? Dit komt doordat de wind het hardst waait op zee. En hoe harder het waait, hoe meer groene energie er verwekt kan worden. Door de fikse windkrachten moeten de wieken harder werken. Daarom staat onderhoud van de molens hoog in het vaandel. Voor dit onderhoud zijn onze opdrachtgevers altijd op zoek naar technische professionals.

  Bekijk alle offshore vacatures

  Wind vacatures

  Ook op het vaste land kom je windmolenparken tegen. Deze vind je vaak langs de snelweg of in een weiland. Denk je dat dit er al veel zijn? In de komende jaren wordt dit verder uitgebreid en daarvoor is technisch talent hard nodig.

  Bekijk alle wind vacatures

  Welke functies zijn er?

  Het werk binnen de offshore en windbranche is enorm veelzijdig. Maar welke functies zijn er allemaal? Wij lichten er een paar voor je uit.

  Word Rotorblad monteur

  Als Rotorblad monteur lokaliseer je defecten aan rotorbladen en bepaal je de juiste reparatiemethode. Werkt alles nog? Ook dan controleer je de rotorbladen voor preventief onderhoud. Mocht er dan toch iets kapot zijn? Dan maak je een voorstel voor een reparatie of vervanging. Daarnaast houd je je bezig met het inventariseren van onderdelen, materialen en draag je zorg voor de aanwezigheid hiervan. Tot slot stel je rapporten op en overleg je deze met je afdeling.

  Word Operator E&I

  Ben jij een echte doorpakker en vind jij het niet erg om wat langer van huis te zijn? Dan is de functie Operator E&I iets voor jou. Een Operator E&I voert zijn werk uit vanuit de controlekamer, voert E&I onderhoudswerkzaamheden aan de installatie uit en lost storingen op. De rotatie van jouw werk is 2 weken op en 2 weken af. 

  Als Operator E&I is het belangrijk dat je secuur en veilig werkt en je verantwoordelijkheden durft te nemen. Je werkt namelijk met verschillende motoren, installaties en systemen. 

  Binnen dit werkgebied is er genoeg sprake van afwisseling. Zo houd je je niet alleen met de techniek bezig, ook hou je de administratie bij. Je registreert het onderhoud en het materiaalverbruik, houdt logboeken bij en verwerkt timesheets.

  Word Elektrotechnisch Servicemonteur

  Ben je niet vies van werken in de hoogte en hou je wel van een uitdaging? Dan is de functie Elektrotechnisch Servicemonteur je op het lijf geschreven. In deze functie houd je je bezig met het onderhoud en reparatiewerkzaamheden. Zijn onderdelen van de windturbine versleten of kapot? Dan ben jij degene die deze onderdelen vervangt en vervolgens ook afsteld. Naast het uitvoeren van controles, het oplossen van storingen en het aansluiten van aansluiten en testen van registratieapparatuur, ondersteun je ook de mechanische monteur.

  Word Bekabelingsmonteur

  Als Bekabelingsmonteur ben je verantwoordelijk voor het aanleggen of aanpassen van de bekabeling van de windturbines. Naast het aanleggen of aanpassen van de bekabeling, hou je je ook bezig met het onderhouden en aansluiten van regelkasten, luchtbehandelkasten en frequentieregelaars. Ook moet je een goed inzichtelijk vermogen hebben. Het kan namelijk soms zo zijn dat je van je schematische tekening afwijken moet. 

  Heeft een van deze vacatures in techniek je interesse gewekt? 

  Bekijk alle vacatures op de website

  Waarom werken in de techniek?

  Iemand die in de techniek werkt heeft vaak een breed takenpakket. Een defecte kabel, een onderdeel dat vervangen moet worden óf een storing: dit zorgt ervoor dat iedere dag anders is. Je bent niet gebonden aan een bepaalde branche en kunt binnen verschillende bedrijven aan de slag. 

  Wanneer je in de offshore- of windbranche aan de slag gaat, draag je automatisch een steentje bij aan energietransitie. Tot slot is er veel vraag naar technisch talent, vandaar dat de arbeidsvoorwaarden goed zijn. Zo ga jij dag in, dag uit met plezier naar je werk. 

  Wil jij meewerken aan de toekomst van morgen en je steentje bijdragen aan de energietransitie? Bekijk dan snel onze verschillende vacatures

  Daarom kies je voor een carrière als operator bij Tasman Professionals: 

  • Onze werkwijze is gericht op het bouwen en onderhouden van langetermijnrelaties; 
  • Er wordt gematched op persoonlijkheid én competenties; 
  • Als kandidaat mag je de juiste voorbereiding verwachten, zodat je klaar wordt gestoomd voor je volgende baan als operator. 

  Heb jij jouw droombaan nog niet kunnen vinden op onze vacaturesite? Neem contact op en wij kijken samen naar de beste match voor jou.

  Mijn vacatures in techniek als opdrachtgever via Tasman uitzetten

  Met 25 jaar ervaring en een uitgebreid netwerk, staat ons team aan ervaringsdeskundigen paraat om de juiste kandidaat voor jouw organisatie te vinden. Een moeilijke klus, vooral wanneer talent niet van zich laat horen. Door ons gevuld portfolio aan technische professionals, kijken we samen met jou naar de mogelijkheden. 

  Ben je op zoek naar kandidaten op basis van uitzendbasis of voor een bepaalde tijd? Ook dan helpen je we graag verder. We werken samen met een payroll-partner en helpen je graag met vraagstukken op het gebied van detachering

  Om te voorkomen dat je de verkeerde kandidaat kiest, kunnen wij op verzoek van jouw organisatie een assessment uitvoeren. Met dit assessment verkrijgen we inzicht in de vaardigheden van de sollicitanten. We kijken verder dan een bepaald papiertje of een opleiding. Dit levert vervolgens een helder rapportage op. Hieruit volgt een concreet advies. 

  Wil je meer uitleg over wat Tasman Professionals jou als opdrachtgever kan bieden? Lees het hier of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

  Neem contact op