Een grote, groene energiebron, maar dan in veelvoud. Dat is waar een windmolenpark min of meer uit bestaat.

In Nederland neemt het aantal windmolenparken toe. Dit betekent dat er telkens meer duurzame energie wordt opgewekt, waardoor CO2-uitstoot afneemt en we samen kunnen werken aan een gezondere toekomst.

Ben jij klaar voor een uitdaging in de hoogte? Op deze pagina leggen we je graag meer uit over windmolenparken en de daarbij passende vacatures.

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat zijn windmolenparken?

  Zowel op het land (onshore), als op zee (offshore) vinden we telkens vaker windmolenparken. Maar wat is een windmolenpark nu eigenlijk?

  Logischerwijs is een windmolenpark een park met drie of meer moderne windmolens (ook wel windturbines genoemd), dat als doel heeft windenergie op te wekken. Door de jaren heen zijn het aantal windmolens in een windmolenpark enorm toegenomen. Hierdoor zijn de windmolenparken telkens meer op gaan vallen in onze glooiende landschappen.

  De werkzaamheden op een windpark aan land verschillen niet veel van de werkzaamheden op zee. Wel spelen de weersomstandigheden een grote rol.

  Bijvoorbeeld wanneer de zee onstuimig is, kunnen de werkzaamheden van een offshore monteur al snel belemmerd of bemoeilijkt worden. Ook zijn de windmolenparken lastiger te bereiken dan onshore. Dit maakt het werk uitdagender, maar zeker niet minder leuk.

  Welke windmolenparken zijn er?

  In Nederland vind je langs de snelweg regelmatig windmolens. In zee zijn er ook een tal windmolenparken: Ten Noorden van de Waddeneilanden, IJmuiden Ver, Hollandse Kust (zuid, west en noord) en Borssele. Offshore windmolenparken zorgen door middel van de windsnelheid voor een hogere en stabielere opbrengst dan de onshore windmolenparken. Op zee waait het nou eenmaal een stuk meer. Door het plaatsen van deze windparken, wordt energie groener geproduceerd wat bijdraagt aan klimaatverbetering.

  Hier stopt de ontwikkeling niet, er worden namelijk vijf nieuwe windparken gebouwd. Hierdoor is er meer vraag naar technisch opgeleid personeel hoger. Werken op een windmolenpark? Solliciteer direct.

  Of bekijk alle openstaande wind vacatures
  process engineer

  Zoek je een process engineer voor jouw organisatie?

  De visvijver met hoogopgeleide, technische professional is schaars. Als organisatie kan het vervullen van een vacature van een process engineer lang duren. Met ruim 25 jaar aan ervaring zorgen wij dat we precies de juiste vis aan de haak slaan. Met vooraf duidelijke afspraken en korte lijnen.

  Is de kandidaat een starter? Wij bieden ‘m de juiste trainingen zodat hij of zij klaargestoomd wordt voor de functie. Tevens scheiden we door middel van (pre-)assessments het kaf van het koren, wat een positief effect heeft op de investeringen en tijd van de HR-afdeling. Als technisch consultancybureau zijn wij daarom, naast het werven van technisch talent, geschikt als samenwerkingspartner van A tot Z. Dit levert de volgende voordelen op voor jouw organisatie:

  • Minder tijd kwijt aan gesprekken waarbij kwaliteit mist
  • Focus op kwaliteit i.p.v. kwantiteit
  • Focus op de talenten van kandidaat
  • De best denkbare match tussen de kwaliteiten van de kandidaat en de eisen van de functie
  • Snellere doorloop waarbij we focussen op lange termijn-relaties

  Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op.

  Neem contact op