Offshore windmolenparken

Wie denkt aan de grote witte windmolens langs de snelweg of op zee, denkt hoogstwaarschijnlijk aan duurzame energievoorziening. Windmolens, ook wel bekend als windturbines, spelen een cruciale rol bij het duurzaam opwekken van energie.

Zonder de mankracht die ervoor zorgt dat de molens optimaal draaien kan er geen energie worden opgewekt. Als je werkzaam bent op een offshore windmolenpark als bijvoorbeeld windturbine monteur of inbedrijfsteller windturbines, ben je een onmisbare schakel in dit proces. Wil jij graag een bijdrage leveren richting een fossielvrije toekomst door te werken in de windsector? Bekijk dan hieronder ons huidige aanbod van wind vacatures en hopelijk ontvangen wij binnenkort jouw sollicitatie. 

Solliciteer direct

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat is een offshore windmolenpark?

  Een offshore windmolenpark is een verzameling van windmolens op zee. Deze offshore windparken hebben als doel het opwekken van duurzame energie. Het winnen van energie uit wind gaat als volgt: door het waaien van de wind komen de bladen van de windmolens in beweging. Deze beweging wordt omgezet in elektriciteit, oftewel energie.

  In Nederland is er vaak harde wind en dit is ideaal voor het opwekken van duurzame energie via windmolenparken. Doordat er meer wind op zee staat, zijn deze windmolens over het algemeen effectiever dan de windmolens aan land. De rijksoverheid heeft besloten dat vanaf 2020 14% van alle energie in Nederland uit duurzame bronnen moet worden opgewekt. Dit percentage is voor 2030 verhoogd naar ten minste 37%. Windenergie op zee draagt in grote mate bij aan deze doelstellingen. 

  Hoeveel offshore windmolenparken zijn er?

  Op dit moment telt Nederland zes offshore actieve windmolenparken die zich allemaal bevinden op de Noordzee. Als je naar de kust gaat kan je de parken soms vanuit de verte zien liggen. De bekendste zijn windpark NoordzeeWind (voorheen: Windpark Egmond aan Zee), het Prinses Amaliawindpark, windpark Gemini, windpark Borssele 1 & 2, windpark Luchterduinen en sinds eind 2020 windpark Borssele 3 & 4.

  De parken bij elkaar beschikken over het gezamenlijk vermogen van ongeveer 2.400 megawatt om te kunnen opwekken aan elektriciteit. Één megawatt kan ongeveer 1.000 huishoudens tegelijk voorzien van huishoudens. Dat betekent dat deze windparken samen 2,4 miljoen huishoudens kunnen voorzien van elektriciteit. Mede door de afname van de beschikbaarheid van fossiele brandstoffen zijn deze windturbines een van de belangrijkste (toekomstige) duurzame energiebronnen. Om verder te voldoen aan de klimaatdoelstellingen, zijn er nieuwe parken in aanleg. 

  offshore windmolenpark

  Het verschil tussen onshore en offshore windparken

  Naast offshore windparken bestaan er ook onshore windparken. Het verschil tussen deze twee is dat offshore windparken zich op zee bevinden en onshore windparken op het land. Bij offshore werken heb je dan ook te maken met andere werkomstandigheden dan onshore. Werken op een windpark op de Noordzee brengt verschillende uitdagingen met zich mee. De weersomstandigheden hebben hier een grote invloed en sommige plekken zullen wat lastiger te bereiken zijn dan onshore windparken. Als je meer wilt weten over het werken op zee en de uitdagingen die daarbij komen, bekijk dan ook onze pagina over offshore windparken en offshore werken

  De verschillende functies in offshore windmolenparken

  Ben jij niet bang om je handen vuil te maken en deins jij niet terug voor grote hoogtes, hoge golven, onregelmatigheden en nieuwe uitdagingen? Er zijn verschillende functies beschikbaar binnen de dynamische werkomgeving van de windmolenparken op zee waarvoor wij regelmatig specialisten zoeken. Hierbij kan je denken aan:

  • Elektrotechnische service monteur
  • Bekabelings medewerker 
  • Inbedrijfsteller windturbines
  • Mechanisch service monteur
  • Rotorblad monteur
  Technisch personeel gezocht

  Geen dag op zee is hetzelfde en met jouw kennis en kunde draag jij bij aan de verduurzaming van Nederland en in ruil daarvoor ontvang jij een passende vergoeding op basis van jouw niveau en werkzaamheden. Als jij vol energie een uitdaging op zee aan wil gaan waarbij er hard wordt gewerkt door weer en wind, dan zien wij graag jouw sollicitatie verschijnen. 

  Kijk voor alle openstaande uitdagingen op onze vacaturesite of solliciteer direct.

  Bekijk alle vacatures

  Als organisatie op zoek naar technisch talent?

  Ben je op zoek naar technisch talent? Dan zit je als organisatie goed bij Tasman Professionals. De vijver van technische professionals is klein, maar door ons grote netwerk vinden wij een passende match. We kijken verder dan enkel CV en werkervaring, zodat de juiste kandidaat wordt voorgesteld. Ook kan je als organisatie bij ons terecht voor onder andere:

  Benieuwd wat wij voor jouw technische organisatie kunnen betekenen? Neem contact op en plan een kennismakingsgesprek in.

  Neem contact op