Regelmatig voor langere periode van huis zijn. Hard werken door weer en wind, ver van de bewoonde wereld. Is dit niet iets wat jou afschrikt, maar waar je juist een uitdaging in ziet? Dan ben jij misschien wel de geschikte kandidaat om offshore te werken. Work hard, play hard. Hoewel er veel uitdagingen komen kijken bij offshore werken, wordt dit ruimschoots gecompenseerd met een goed salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Durf jij de sprong te wagen om offshore te gaan werken?

Contactformulier

  Upload hier je CV:

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  Wat is offshore werken?

  Offshore betekent “van de kust af”. Deze vertaling mag je letterlijk nemen, want je werkt offshore op een booreiland of productieplatform. Dit bevindt zich midden op zee en hier wordt aardolie en aardgas opgeboord met als doel er fossiele brandstoffen van te maken. Alleen al in de Noordzee liggen er honderden productieplatforms, omdat hier in de grond veel gas te halen valt. Offshore werken kan dus op de Noordzee zijn tot in de Emiraten. Naast de technische functies kan je bijvoorbeeld ook als kok of verzorgende offshore werken. Bij Tasman Professionals richten we ons alleen op recruitment van technische specialisten zoals Roughneck, E&I specialist of Engineer.

  De verschillende functies van offshore werken

  Bekijk hier de verschillende functies die passen bij offshore werken.

  Functie

  Wat houdt de functie in?

  Engineer Verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de machines
  Offshore Installation manager Verantwoordelijk voor alle werkzaamheden op het booreiland: o.a. hoeveel gas of olie er opgeboord moet worden.
  Knuckle Boom Crane Operator Bedient kranen waarmee gas en olie geboord kunnen worden.
  Rig Mechanic / Electrician Verantwoordelijk voor alle machines die op het productieplatform staan
  Roughneck Medewerker die breed ingezet kan worden. Is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het aanleveren van werkmaterialen en het aankoppelen van boorpijpen. Ook het schoonhouden van het platform kan onderdeel zijn van de werkzaamheden.
  Bekijk alle offshore vacatures
  offshore werken

  Welke faciliteiten zijn er aanwezig op een productieplatform?

  Offshore werken vraagt veel van je. Twaalf uur dienst, twaalf uur ontspanning. Om optimaal te presteren, is tussentijdse rust daarom belangrijk. In de twaalf uur dat je vrij bent is het belangrijk om optimaal te ontspannen en slapen. Omdat het productieplatform je tweede huis is, zijn er verschillende faciliteiten. Sommige booreilanden zijn luxer dan een cruiseschip en zijn voorzien van een gym en bijvoorbeeld bioscoop.

  Waarom werken op een booreiland?

  Work hard, play hard. Deze quote is zeker van toepassing voor medewerkers van een booreiland. Werk je op zo’n platform, dan moet je sterk in je schoenen staan. Hard werken, niet bang om vies te worden, eenzaamheid, weinig privacy en lange werkdagen zijn aan de orde van de dag. Daar tegenover staat dat je goed wordt beloond. Zonder opleiding kan je vaak terecht voor een prima basisloon en vanuit daar doorgroeien. Complexere functies zoals Engineer en Installation manager geven je een grote financiële vrijheid. Wanneer je niet op het productieplatform bent, heb je complete vrijheid. Werken op een booreiland is alles of niets. Heb jij interesse om offshore te gaan werken? Neem dan contact op.

  Neem contact op

  Offshore werken op een windpark

  Wil jij werken aan de toekomst van morgen? Duurzame energie en het reduceren van de CO2-uitstoot wordt steeds belangrijker. Daarvoor zijn duurzame bronnen zoals wind– en zonne-energie nodig. Bij Tasman Professionals werken we samen met verschillende organisaties die zowel vacatures voor onshore én offshore windvacatures bieden. Je komt dan te werken bij een windpark op de Noordzee. Benieuwd wat dat precies inhoudt? Je leest er hier meer over.

  Lees meer over offshore windparken